Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Luftigt groft brød

Indtastet 27. februar 2015 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Lad chiafrøene trække i 1 dl. af vandet - rør lidt ind imellem.
 
Opløs gæren i cheasy fraichen (eller andet surmælksprodukt) og ibland de sidste 2 dl. vand og øvrige ingredienser - husk chiafrøene (inkl. vandet) når de er blevet lidt geleagtige.
 
Ælt dejen grundigt, gerne på røremaskine.
 
Dæk skålen med et viskestykke eller et låg, og lad dejen hæve køligt natten over.
 
Tag dejen over i en brødform og lad hæve lunt i 1 times tid. Hævetid er afhængig af hvor kold dejen er.
 
Bag brødet i ovnen ved 180 grader. Jeg bruger sjældent ur når jeg bager brød, i stedet bruger jeg stegetermometer. Det skal vise 99 grader, når vi taler om lyst fuldkornsbrød. 
 
TIP:
Hvis ikke du har tid til at vente på at brødet hæver natten over, kan du anvende 50 g. gær. Lad dejen hæve i en time i skålen,og derefter i en halv time i formen, før det bages. 
 
 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk