Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Mælkebøttesirup

Smager som en lækker flydende honning og kaldes også vegansk honning

Indtastet 8. maj 2018 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Fru Pedersens have

Pluk gerne en stor balje mælkebøtter et usprøjtet sted. Drys evt. insekter af, der ikke ikke så mange først på sæsonen.

Klip de gule mælkebøtteblade ned i en gryde, (lidt af de grønne flagede blade betyder dog ikke noget), men bruges hele mælkebøttehovedet, får man en lidt bitter bismag, og mindre delikat sirup med et grønligt skær.

Vask citronen og skær den i skiver, læg dem ned til mælkebøttebladene.

Kog evt. vandet i en elkedel og hæld over. Kog det op og lad koge i 10 min. 

Sigt gennem en si med et klæde i og dryp godt af. Vrid det sidste væde med, når det ikke er for varmt.

Kog op med sukkeret. Fjern skummet efterhånden som det dannes. Kog ca 45 min eller til det er en tyktflydende sirup.

Hæld varmt vand i glas og flasker og skold dem derefter med kogende vand, tøm først når siruppen er klar. På den måde forebygges at glas og flasker sprænger pga. varmechok. 

Luk glassene tæt og skvulp forsigtigt rundt med siruppen, så låget også skoldes igen, af den varme sirup. Det øger vacuumdannelsen og hindrer bakterievækst. Nogen bruger atamon, det gør jeg ikke til noget, der indeholder meget sukker. Men følg vejledningen på atamonflasken, hvis du synes. 

 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk