Margarita boller
Med soltørrede tomater, mozzarella og basilikum
Indtastet 27. maj 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
5 | dl | Vand lun |
50 | g | Gær |
3 | stk | æg |
1 | spsk | Acaciehonning |
1,5 | tsk | Salt |
300 | g | Durummel, fuldkorns |
300 | g | Pizzamel |
200 | g | Hvedemel |
1 | håndfuld | Basilikum, frisk |
2 | stk | Frisk mozzarella kugle |
10 | stk | Soltørret tomat (gerne i olielage) |
1 | stk | æg til pensling |
3 | tsk | Olielage fra de soltørrede tomater |
1 | drys | Friskrevet Parmesan drysses evt. på toppen |

Gæren røres ud i det lune vand. Tilsæt de 3 æg, honning og fuldkornsdurummel, rør det godt sammen. Lad fordejen hvile, imens du hakker soltørrede tomater, mozzarella og basilikum.
200 °C 12 minutter
Salt, pizzamel og hvedemel røres i dejen og æltes godt, gerne på røremaskine som kører til dejen samler sig helt (10-15 min). Tilsæt herefter basilikum, som æltes godt ind i dejen. Derefter soltørrede tomater til de er godt fordelt i dejen. Tilsidst mozzarellatern der æltes forsigtigt i; røremaskinens æltearm flyttes længere ind i skålen, så den ikke ælter osten ind i dejen, men blot fordeler den.
Dejen hæver i skålen i 30 min. Derefter sættes dejklumper på bagepapir, med våde hænder/ 2 skeer. Hviler 45 min.
Slå ægget ud og rør en tsk olielage fra tomaterne i ad gangen - pensel bollerne og drys evt. friskrevet parmesan over.
Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12- 15 min. (Hvis der er parmesan på toppen bages det ved 200 alm., da varmluft vil være for hård ved osten)
Det er de lækreste luftige boller - bon appetit!
200 °C 12 minutter
200 °C 12 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1111 kJ |
Kalorier | 265 kcal |
Fedt | 7 g |
- mættede | 3 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 41 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 11 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 boller (86 g)
kJ 955
11 %
kcal 228
11 %
Fedt 6 g
8 %