Marlenes julehjerter
Meget lækre, nærmest konfektagtige når de fyldes med abrikosmarmelade og pensles med chokolade.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Sirup, sukker, smør og krydderier blandes i en gryde og varmes til kogepunktet. Køles af.Efter afkøling tilsættes æg under omrøring. Natron og mel blandes i.
Dejen stilles koldt til dagen efter (kan stå 1-2 dage).
Dejen rules tyndt ud, brug hjerteudstikker eller skær i frihånd.
Bages ved 200 grader i 6-10 min.
Obs der er stor forskel på ovne og det er vigtigt ikke at bage dem for hårdt, da de så bliver sprøde og umulige at flække, men så smager de godt som småkager. Undgå at de begynder at tage farve.
Kagerne kan spises som de er, eller man kan fylde dem med abrikosmarmelade, det behøver ikke være samme dag.
Flækkes med en tynd kniv, fyldes med abrikosmarmelade og pensles med chokolade.