Marrocansk gulerodssalat
Ingredienser
500 | g | Gulerod, dansk, rå |
1,5 | g | Spiseske sesamfrø |
1 | fed | Hvidløg, rå |
1 | tsk | Spidskommen |
1 | spsk | Olivenolie |
0,5 | stk | Citronsaft, friskpresset |
Salt, stensalt, køkkensalt | ||
Peber, sort | ||
Evt. | ||
1 | stilk | Mynte |

Skær gulerødderne i helt tynde skiver, evt. ved hjælp af en foodprocessor. Kog gulerodsskiverne i letsaltet vand i et par minutter, indtil de er møre men stadig faste. Hæld vandet fra, og lad gulerodsskiverne dampe af. Rist sesamfrø, hvidløg og spidskommen i 1 spsk. olivenolie på en pande, indtil det begynder at dufte. Tilsæt gulerodsskiverne, kværn salt og peber over, og vend rundt. Smag salaten til med citronsaft og lidt ekstra olivenolie, og kom den i en skål. Drys med hakket mynte, og servér.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 246 kJ |
Kalorier | 59 kcal |
Fedt | 2 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 9 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | < 1 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |