Mazarin
Med lækker smag fra hyldeblomst og citrus.
Opskriften giver 16 Minimazariner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Marcipan rives groft og røres sammen med rørsukker og smør. Æggene piskes i, et ad gangen.Hyldeblomsterne, der er til overs, når der er lavet hyldeblomstsaft, vejes af og blendes med noget af kagedejen. Nogle af citronskiverne kan blendes med og udgøre en del af de 400 g. Kagen får en intens smag af citrus og hyldeblomst, der kan evt anvendes mindre, hvis man ikke er til så kraftigt smagende kage.
Den blendede blomstermasse røres i dejen. Hvedemel vendes i.
Smør formene og drys dem med rasp. Hæld et par store spsk. dej i hver form til minimazarinerne, der bages 15-20 min. ved 160 grader varmluft.
Kagen kan også bages i 2 springforme Ø 18 cm og bages ca. 40 min. ved 180 grader alm. ovn.
Stik i kagen med et grilspyd eller lign. Der skal ikke hænge noget dej ved, når kagen er færdig.