Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Melanzane Alla Parmigiana med bønnefritter

Jane Faerbers fantastiske opskrift, som kun har hittet herhjemme.

Indtastet 31. januar 2014 af: Katrine Lyse Allard

Du følger nu Katrine Lyse Allard


Du vil nu modtage en email hver gang Katrine Lyse Allard indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde "LCHF - Spis dig mæt og glad" af Jane Faerber

Tomatsauce med basilikum

Varm olien op i en gryde, hak hvidløget fint og svits det i olien. Tilsæt tomater, basilikum, og lidt kokossukker. Lad saucen simre i 30-40 minutter og smag til med salt og peber. Det er essentielt, at saucen får lov at simre i så lang tid, da det vil ændre dens konsistens og gøre den ekstra god.

 

Auberginerne

(Her har jeg reduceret 3 aubergine og 3 æg til 2 hver, da jeg synes 2 er mere end rigeligt. Ændr efter behov).

Skær imens auberginerne i skiver (Jane skriver på langs, men jeg foretrækker på tværs). Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i mindst 30 minutter i et fad.

Skyl herefter aubergineskiverne i koldt vand og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Vend dem i de sammenpiskede æg og steg dem gyldne i smør eller kokosolie på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.

 

Opvarm ovnen til 200 grader.

 

Smør et ovnfast fad med olie og læg skiftevis tomatsauce, aubergineskiver og ost i lag. Start med tomatsaucen og afslut med tomatsauce og ost. Kom fadet i den varme ovn i ca. 25 minutter, til overfladen er gyldenbrun.

 

Grønne bønnefritter

Vend de frosne bønner med olie eller smeltet smør og fordel på en bageplade med bagepapir og drys dem med salt. Kom dem i ovnen på nederste rille, af hensyn til melanzanen, eller midt i og lad dem stege med i ca. 30 minutter. (En pose i denne opskrift er 750 g, men man kan sagtens bruge halvdelen afhængig af, hvor mange man er, og hvor stor den pose er, man har købt).

Lad retten hvile i et par minutter inden servering.

Tip: Hvis du har ekstra stegte aubergineskiver tilbage, så kan de eventuelt bruges næste dag som tilbehør til frokost. De smager meget ligesom små sunde pandekager.

  200 °C   30 minutter

  200 °C   30 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk