Mini pizzaer
Indtastet 31. august 2014 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
30 | g | Gær |
5 | dl | Vand, lunt |
1 | tsk | Fiberhusk |
1 | dl | Pofiber (Kartoffelfiber) |
1 | dl | Fuldkornsspeltmel |
3 | tsk | Havsalt |
6,5 | dl | Speltmel |
0,5 | dl | Olivenolie |
4 | stk | Store tomater |
3 | stk | Mozzarella, 45+ |
Rør gæren ud i lunt vand.
Tilsæt FiberHusk, pofiber og fuldkornsspeltmel. Rør det godt sammen og tilsæt salt, samt fint speltmel lidt ad gangen. Jeg bruger en røremaskine til æltningen og når dejen har samlet sig til en kugle, tilsættes olivenolien. Derefter skal den køre til dejen igen har samlet sig helt.
Hæver i 1 time. Ovnen varmes op til 250 grader med en plade i. Dejen formes til flade boller og lægges på bagepapir. Top med tomatskiver og mozzarella.
Gelejd mini pizzaerne over på den varme plade og bag dem ca. 15 min. Til de har lidt gylden farve.
Drys evt. med revet parmesan, lidt salt, et dryp olie og basilikumblade. Eller bare spis dem som de er.
250 °C 15 minutter
250 °C 15 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1029 kJ |
Kalorier | 244 kcal |
Fedt | 10 g |
- mættede | 5 g |
- enkeltumættede | 4 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 26 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 4 g |
Protein | 11 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (77,382 g)
kJ 796
10 %
kcal 189
9 %
Fedt 8 g
11 %