Muffins med pastinak og pekannødder
En lækker lille kage med topping af nougat-flødeostcreme.
Opskriften giver 7 Muffin
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og lad det afkøle.
Skræl pastinakken og riv den fint.
Hak pekannødderne groft.
Pisk smør, sukker og sirup sammen, tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt sammen.
Rør revet pastinak i dejen.
Bland de 2 slags mel, kanel og bagepulver, samt grofthakkede pekannødder. Vend det ned i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i muffinforme og bag i midten af ovnen i ca. 25 min. ved 175 grader. Kagen kan også bages i en lille form, men vær opmærksom på at bagetiden så er længere.
Nougat-flødeostcreme:
Smelt nougaten enten over vandbad eller i microovn (10-15 sek af gangen).
Rør den smeltede nougat sammen med flødeost, kaffe, cacao og ahornsirup. Smag til.
Cremen smøres på de afkølede muffins lige inden servering.
Velbekomme.
Note: i den oprindelige opskrift er der tilsat skræl og saft af en halv appelsin, vi syntes dog ikke dette passede ind og har udskiftet det med lidt kanel og et halvt æg. Cremen var oprindelig kun med nougat og flødeost, men der har jeg tilsat lidt forskellige smagsfremhævere, der også gør cremen mere lind.