Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Othellolagkage med rabarberkompot

Lækker othellolagkage med skønt pift af rabarber. Jeg har kræset lidt ekstra om kagen og udskiftet glasuren med chokoladeganache.

Indtastet 4. juli 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Inspiration fra sæson
Opskriften giver:
Ingredienser
lagkagebunde
4 stk
160 g
1 spsk
1,5 tsk
60 g
60 g
1 nip
1 tsk
Rabarberkompot
500 g
50 g
1 stk
Othellocreme
3 dl
2 blommer
1 spsk
1 spsk
1 stk
3 dl
150 g
Chokoladeganache
200 g
1,5 dl
25 g
Overtræksmarcipan
200 g
25 g
25 g

Lagkagebunde:

Pisk æg, sukker, vanillesukker og vand kraftigt. Det er meget vigtigt, at æggene har fået pisket så meget luft ind som muligt. Pisk gerne 15 min på køkkenmaskine.

Sigt mel, salt og bagepulver i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, med lange dybe træk, nedefra og op, til melet er fordelt, så hurtigt som muligt.

Jeg synes det er lettest at bage bundene enkeltvis, så jeg ikke skal dele dem bagefter, men det kræver at man har flere forme i samme størrelse eller bager uden form. Hver bund bages 6-10 min. ved 200 g. der kan være 2 standard springforme på en plade. Hvis man bager uden form, skal man smøre bagepapiret med smør, så den lettere slipper.

Rabarberkompot:

Snit rabarberne i små tern og kog dem med sukker og vanillekorn ved svag varme i ca. 10 min. Afkøl kompotten.

Othellocreme:

Kom mælk, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanillekorn i en gryde og varm op til cremen tykner - pisk i den hele tiden. Tag gryden af varmen og pisk i cremen til den er kold. Drys med lidt sukker og sæt den på køl.

Inden lagkagen samles, piskes fløden og 2/3 tilsættes cremen. Den sidste trediedel bruges til pynt.

Samling:

Brug gerne en lagkagering eller formen. Fordel halvdelen af kompotten på den nederste bund. Knus makronerner og fordel dem på. Dernæst halvdelen af cremen. Gentag på næste bund og læg den øverste bund på. Herefter kan den med fordel stå på køl til dagen efter.

Chokoladeganache:

Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør i midten af chokoladen til den samler sig til en blank ganache. Tilsæt smørret i små tern og rør igen til massen er homogen. Hvis det ikke lykkes, kan den stavblendes.

Når ganachen er kølet lidt af fordeles den over lagkagen, efter den er taget ud af formen.

Marcipan:

Ælt marcipanen smidig med glukosesirup og rul den ud på et lag af flormelis. Sørg for du hele tiden kan flytte marcipanen ved at hælde ekstra flormelis under. Skær et bånd der er samme bredde og højde som kagen. Klip et tykke bagepapir til og læg over. Rul marcipanen sammen om bageparet og rul den derefter rundt om kagen.

Pynt kagen med fløderosetter og hvad du ellers har lyst til.

  200 °C   6 minutter

  200 °C   6 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk