Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Perlende lemonade med mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier gavner vores fordøjelse og denne opskrift er let at gå til. Valle fra yoghurt bruges til, at fermentere lemonaden og derved dannes probiotika.

Indtastet 17. juli 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
2 dl
2 dl
2 dl
6 dl

Valle kan du fremskaffe ved at dræne yoghurt naturel i et kaffefilter. Sæt et glas under. Vallen er den væske, der opsamles i glasset.

Bland vallen med de andre ingredienser i et stort glas med patentlåg. Patentlåget sikrer en "udluftning" i glasset.

Lad glasset stå fremme i lyset, ved stuetemperatur i 2 døgn.

Herefter sættes lemonaden på køl.

Den kan nydes med det samme, men bliver mere perlende efter et par dage.

Mælkesyrebakterierne omdanner sukkeret til de perlende bobler. Derfor vil lemonaden også blive mindre sød jo længere tid, der går før du drikker den.

Holdbarheden er lige så længe, du synes den smager godt. Den kan komme til at smage overgæret på et tidspunkt. 

Fermentering er en gammel konserveringsmetode, der hindrer mugdannelse. Der kan tilsættes ekstra sødme ved serveringen og den kan også fortyndes yderligere.

Prøv også med andre citrusfrugter som appelsiner eller lime, hjemmelavet hyldeblomstsaft (3 dl i stedet for citronsaft og sukker), most af 100% havtorn bliver også rigtig godt.

Vigtigt: mælkesyrebakterierne har brug for økologisk sukker for at processen virker.

 

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 304 kJ
Kalorier 73 kcal
Fedt < 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede -
Kulhydrater 18 g
- heraf sukker 15 g
Kostfibre -
Protein < 1 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 glas (236 g)

kJ 717
9 %
kcal 171
9 %
Fedt < 1 g
< 1 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk