Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Pizzabund med grahamsmel

Indtastet 29. oktober 2014 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Ingredienser
225 g
90 g
2 dl
10 g
1 drys
Opløs gæren i vandet og tilsæt øvrige ingredienser. Juster evt. indholdet af mel, hvis dejen er lige til den våde side. Grahamsmel kan erstattes af andre grove meltyper, ligesom det giver en god sprødhed til bunden, hvis man erstatter en smule af melet (max 50 gram) med groft majsmel. 
 
Lad dejen hæve i køleskabet i 20 timers tid. Derved kan dejen laves om aftenen, så er den klar til næste dags aftensmad - og så er der faktisk ret hurtig mad efter en lang arbejdsdag. Eller stil dejen mindre koldt, så reduceres hævetiden. Således kan dejen laves om morgenen, og stilles til hævning på køkkebordet frem til aftensmaden. 
 
Rul/pres dejen ud, lad den hvile lidt hvis der er tid til det, prik den med en gaffel og forbag den (gerne på pizzasten) i 5 min. ved 225 grader. 
 
Tag pizzabunden ud af ovnen og tilsæt fyldet. Jeg foretrækker tomatsauce, efterfulgt af det meste af den revne ost, det ønskede kødfyld, og til sidst resten af osten. Bag pizzaen indtil osten er gylden.
 
Ved at lægge osten under kødfyldet, synes jeg der opnåes en optimal konsistens på osten, fremfor at det hele bliver sprødt.  
 
For at undgå madspild egner weekendens rester af oksesteg, rester af pulled pork eller rester af en kylling sig fortrinligt som pizzafyld. Hvis kødet ikke har så meget smag, kan der suppleres med bacon eller pepperoni, så pizzaen ikke bliver for fersk. Men pas på at der ikke kommer for meget fyld på, så bliver pizzaen tung og klæg.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 883 kJ
Kalorier 211 kcal
Fedt 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 45 g
- heraf sukker -
Kostfibre 4 g
Protein 6 g
Salt -
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk