Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Pizzadej

Sprøde bunde og luftig kant på pizzaen får man med denne opskrift, som endda er nem at lave.

Indtastet 3. marts 2012 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt olivenolie og salt.
Ælt på maskine mens melet tilsættes. Start med durummelet.
Hæld hvedemel på, til dejen er blød og stadig lidt klistret. Dejen skal ikke flyde for hurtigt ud, men må dog gerne synke ganske langsomt, når røremaskinen er slukket.
Læg dejen i en stor skål smurt med lidt olivenolie. Læg husholdningsfilm over. Den skal have i en times tid, alt efter mængden af gær du har brugt.

Del dejen i 4 lige store stykker og læg dem på bordet. Lad hæve igen i 1/2 times tid.
Imens kan du skære tomater osv. til at putte på pizzabundene.

Tryk de 4 stykker dej flade, startende indefra og ud. Brug ikke en kagerulle. Pizza er bedst med en højere og sprød kant.
Hvert stykke dej kan blive ca. 30 cm i diameter.

Bag pizzaerne i ovnen på så høj varme som muligt til kanten af pizzaen er gylden og sprød.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk