Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Porretærte med kylling

Indtastet 24. oktober 2016 af: Dorthe

Du følger nu Dorthe


Du vil nu modtage en email hver gang Dorthe indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Sådan gør du

Pensl en tærteform 24 cm i diameter med 1 tsk. af olien.
Kom resten af olien i en skål med hvedemel, rugmel og salt.
Brug evt. en foodprocessor, det er hurtigst.
Saml dejen med æg og vand.
Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.

Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord.
Drys lidt mel over og udrul dejen med en kagerulle.
Kom dejen i formen.
Forbag bunden 10 min. i en forvarmet ovn ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Rens og skyl porrerne godt.
Skær dem i tynde skiver.
Kog dem op 3-4 min. i usaltet vand.
Riv gulerødderne.

Rør kyllingebryst skåret i tern, porrer, gulerødder, æg, mælk, salt, peber og ost sammen. Fordel massen i tærteformen.
Bag tærten ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe til den er gennembagt og gylden. 

Serveres med en god blandet grov grøn salat til 

  175 °C   45 minutter

  175 °C   45 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk