Porretærte med kylling
Opskriften giver 4
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Sådan gør du
Pensl en tærteform 24 cm i diameter med 1 tsk. af olien.
Kom resten af olien i en skål med hvedemel, rugmel og salt.
Brug evt. en foodprocessor, det er hurtigst.
Saml dejen med æg og vand.
Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord.
Drys lidt mel over og udrul dejen med en kagerulle.
Kom dejen i formen.
Forbag bunden 10 min. i en forvarmet ovn ved 175 grader på midterste ovnribbe.
Rens og skyl porrerne godt.
Skær dem i tynde skiver.
Kog dem op 3-4 min. i usaltet vand.
Riv gulerødderne.
Rør kyllingebryst skåret i tern, porrer, gulerødder, æg, mælk, salt, peber og ost sammen. Fordel massen i tærteformen.
Bag tærten ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe til den er gennembagt og gylden.
Serveres med en god blandet grov grøn salat til