Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Proteinrigt rugbrød med havre og solsikke, 2. dag, færdigt brød

Rugbrød bagt på surdej med frø, kerner og soyaprotein.

Indtastet 11. juli 2016 af: Malene

Du følger nu Malene


Du vil nu modtage en email hver gang Malene indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
830 g
1 dl
25 ml
50 g
75 g
55 g
55 g
55 g
20 g

Start med at tage 200 g af dejen fra dag 1 fra, og rør den sammen med den surdej du har i køleskabet.
Hæld herefter vand og øl i en skål, og rør proteinpulveret ud heri. Det bliver en tyk og klistret masse, som røres i grunddejen.
Tilsæt kerner, frø og lucumapulver, og rør dejen godt sammen, til de er jævnt fordelt.
Hæld dejen i en lille brødform/sandkageform med teflonbelægning eller silikone. Har du ikke sådan en form, kan du bruge en almindelig brødform, og blot smøre den med en lille smule smør.
Jævn dejen ud med en våd dejskraber, så den får en plan overflade og drys med 5 g af hver slags frø.
Beklæd formen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køkkenbordet i 6-8 timer.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 150 °C (varmluft) i 1 time og 15 min. Sæt en bradepande med vand ind i ovnen når du bager brødet. Herved sikre du at skorpen ikke bliver alt for hård og krummen for tør.
Når brødet er færdigbagt – lyder hult, når du banker på bunden – tages det ud og pakkes ind i et vådt viskestykke. Dette er et trick, jeg har lært af en bager, og det skulle hjælpe med at holde på fugten i brødet. Lad det ligge med viskestykket om i 30-45 min., hvorefter det køles færdigt af på en bagerist inden det skæres ud eller pakkes væk i en plastikpose.

  150 °C   75 minutter

  150 °C   75 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1277 kJ
Kalorier 305 kcal
Fedt 6 g
- mættede 1 g
- enkeltumættede 1 g
- flerumættede 3 g
Kulhydrater 44 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre 5 g
Protein 14 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 skiver (25 g)

kJ 319
4 %
kcal 76
4 %
Fedt 2 g
2 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk