Rabarbercrumble
En rigtig forårsbebuder, som har en lækker, frisk sød-syrlig smag. Skøn med den knasende crumble. Server med en god vanilleis, en klat flødeskum eller råcreme.
Ingredienser
500 | g | Rabarber, rå |
1 | spsk | Kartoffelmel |
5 | spsk | Sukker |
0,5 | tsk | Vanille, pulver |
Crumble | ||
50 | g | Mel ( fint speltmel ved low fodmap ) |
0,5 | dl | Havregryn |
50 | g | Sukker |
50 | g | Smør, saltet |
0,5 | tsk | Vanille, pulver |
20 | g | Mandler |

Rens og snit rabarberne i stykker på ca. 1,5 cm og læg dem i et ovnfast fad. Bland sukker, vanillepulver og kartoffelmel sammen og drys over rabarberne.
Crumble:
Hak alle ingredienser sammen i foodprocessor, minihakker eller hånden. Det skal begynde at samle sig i små klumper. Drys det over rabarberne. Hak mandlerne og kom dem ovenpå crumblen.
Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. til rabarberne er møre og begynder at safte lidt op igennem crumblen.
200 °C 30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 851 kJ |
Kalorier | 203 kcal |
Fedt | 8 g |
- mættede | 4 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 30 g |
- heraf sukker | 16 g |
Kostfibre | 4 g |
Protein | 3 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (166 g)