Risret
Eller skulle jeg kalde den risrest? Det er hurtig og let mad med mange variationsmuligheder.
Ingredienser
500 | g | Fars af kylling eller svinekød |
1 | tsk | Merian |
1 | tsk | Salt, bordsalt |
1 | drys | Peber, sort |
1 | dåse | Tomat, flået, konserves |
1 | stk | Forårsløg (low fodmap kun den grønne del) |
1 | stk | Rød peberfrugt i tern |
130 | g | Ananas, svarer til en lille dåse |
3 | dl | Ris ca. eller en rest på ca. 400 g. |
100 | g | Feta i tern |

Hvis du ikke har en rest ris, starter du med at koge ris.
Svits kødet i en sauterpande.
Drys krydderier i, fintsnittet forårsløg, ramsløg og flåede tomater. Lad det simre 5 min.
Tilsæt rød peber, kogte ris og ananas, lad det blive gennemvarm.
Tilsæt fetatern lige inden servering.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 782 kJ |
Kalorier | 187 kcal |
Fedt | 8 g |
- mættede | 4 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 18 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 10 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (215,325 g)