Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Røget bacon, i saltlage

Indtastet 20. november 2011 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
Saltlagen
1 ltr
170 g
30 g
Evt. krydderier til lagen
2 tsk
2 tsk
2 tsk
1 spsk
Kødet
1 stk

Bemærk: når du steger baconen ændres næringsværdierne markant.

Kog salt, sukker, vand og krydderier i nogle minutter. Lad lagen køle af i køleskabet til næste dag. Det er en fordel af lave rigeligt med lage. Det kommer an på beholderen som skal bruges når kødet skal marineres.

Skær ribbenene og evt. sværen af ribbensstegen. 

Læg stegen i en beholder og overhæld med lage. Sørg for ikke at bruge for stor en beholder, da stegen skal være helt tildækket. 

Læg sammenkrøllet bagepapir (eller andet) i toppen af beholderen, så stegen holdes under overfladen hele tiden. Stil beholderen i køleskabet i 3 dage. 

Skyl baconen under den kolde hane. Tør den med køkkenrulle/viskestykke og læg den på et viskestykke i køleskabet i 2 dage inden den evt. røges.

 
Røgningen 

Baconen bliver bedst og holder længst hvis den røges, men kan spises uden.

Fyld en alubakke med røgsmuld og tryk det let sammen. Der skal bruges ca. 1 liter røgsmuld.

Hæld lidt sprit i hjørnet af alubakken og antænd.

Når flammen går ud, og smulden begynder at ryge, sættes bakken ind i bunden af røgeovnen.

Baconen hænges op og røges.

Gentag denne proces 1-2 gange mere. Jeg foretrækker ialt 2 røgninger.

Efter røgning kan baconen tørres yderligere. Jeg skærer den normalt i tynde skiver med det samme, vacuumpakker og lægger det i fryseren i portioner af ca 120 gram.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk