Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Rugbrød uden surdej

Indtastet 2. november 2014 af: Henriette

Du følger nu Henriette


Du vil nu modtage en email hver gang Henriette indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
5 dl
200 g
25 g
75 g
100 g
25 g
75 g
200 g
200 g
10 g
12 g
Hvis du er i god tid sætter du rugkernerne i blød i 1-2 timer. Ellers koger du dem i et par minutter og skyller dem i en sigte, så de ikke er alt for varme.
 
Opløs gæren i en skål med kærnemælk, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i hånden eller på maskine 5-10 min., jo længere des bedre. 
 
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
 
Drys evt. noge birkes, sesamfrø eller solsikkefrø i en rugbrødsform, før du hælder dejen i (det smager skønt hvis rugbrødet efterfølgende ristes). Dæk med viskestykke og lad brødet hæve lunt i endnu en time. Husk evt. at smøre formen først.
 
Stil brødet i en 225 grader varm ovn, og skru ned på 180 grader, når det sættes ind.
 
Lad det bage i 1½ times tid. Kernetemperaturen skal være 97 grader. 
 
Lad brødet stå i formen i nogle minutter og hæld det derefter ud på en rist, så det kan køle.
 
 
 
 
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1230 kJ
Kalorier 294 kcal
Fedt 8 g
- mættede 1 g
- enkeltumættede 2 g
- flerumættede 4 g
Kulhydrater 44 g
- heraf sukker -
Kostfibre 8 g
Protein 10 g
Salt -
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 brød (1241 g)

kJ 15265
182 %
kcal 3646
182 %
Fedt 103 g
147 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk