Rughavreboller
16 stk
Opskriften giver:
Ingredienser
140 | g | Rugkerner, hele/knækkede |
2 | dl | Vand |
25 | g | Gær |
1 | dl | Vand |
2 | dl | A38, Naturel, 0,5% |
1 | tsk | Havsalt |
70 | g | Havregryn |
400 | g | Hvid hvedemel |

Kog rugkernerne i 2 dl vand, afkøl. Rør gær ud i 1 dl vand og tilsæt øvrige ingredienser. Tildæk dejen og stil til hævning ca.1 time. Slå dejen ned og form til boller, efterhæves i 30 min. Pensles med æg og bag i 20 min ved 200 grader
200 °C 20 minutter
200 °C 20 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 919 kJ |
Kalorier | 219 kcal |
Fedt | 2 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 39 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 8 g |
Protein | 8 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (63 g)
kJ 580
7 %
kcal 138
7 %
Fedt 2 g
2 %