Salat med græskar
Ingredienser
100 | g | Grønkål, rå |
200 | g | Hokkaido græskar |
4 | spsk | Olivenolie |
2 | spsk | Citronsaft, friskpresset |
1 | tsk | Honning |

Tilberedning
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Skyl græskaret og skær top og bund af.
-
Flæk græskaret på midten og fjern alle græskarkernerne.
-
Skær græskaret i både med en tykkelse på ca. 1 cm.
-
Pil løg og hvidløg og skær i kvarte.
-
Bland løg, hvidløg og græskarstykkerne med olie og kom ud på en bageplade.
-
Drys med salt og peber og bag af i ca. 45 minutter, eller indtil græskarstykkerne er møre og brune.
-
Mens græskarstykkerne er i ovnen koges quinoaen.
-
Skyl quinoaen og kog med 2 dl vand og en smule salt, indtil alt væden er fordampet.
-
Skyl grønkålen, fjern stokken og hak fint.
-
Bland kålet med olivenolie, citronsaft samt honning, og lad den trække lidt.
-
Tørrist græskarkerne på en pande, indtil de er gyldne og let brune.
-
Stil til side.
-
Steg baconstykkerne af på panden, indtil de er sprøde.
- Bland alle ingredienser i en stor skål. Kan spises kold eller varm.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 542 kJ |
Kalorier | 130 kcal |
Fedt | 11 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 8 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 7 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 2 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |