Salat med laks, ovnbagte kartofler, majs og popcorn
Lækker middagssalat, som børnene også kan lide.
Indtastet 12. august 2012 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
2 | stk | Laksefilet |
1 | kg | små kartofler, eller skåret i mindre |
2 | spsk | Olivenolie |
1 | tsk | Salt |
150 | g | Baby spinatblade |
0,5 | stk | Agurk, rå |
3 | stk | Forårsløg (kun den grønne del for Low FODMAP) |
3 | stk | Tomater |
1 | stk | Majskolbe |
50 | g | Popcorn |

Laksen krydres efter smag, ryges eller steges, afkøles helt og deles i mindre bidder med en gaffel inden den blandes i salaten.
Kartoflerne renses eller skrælles, deles evt. i mindre bidder. Tørres i et klæde og kommes i en pose (frysepose), hæld ca. 2 spsk olivenolie og 1 tsk salt i og ryst godt. Fordeles på bagepapir og bages i ovn til de er sprøde ca 20-25 min.
Imens klargøres de øvrige ingredienser til salaten. Grøntsagerne skæres i mindre bidder. Majskernerne skæres af kolben og popkornene poppes.
Salaten samles i sidste øjeblik før serveringen.
Kan også laves med en rest kylling eller hvad du lige har.
Info low fodmap: majs er begrænset til 40 g. pga. Oligo og Polyoler. Spinat er begrænset til 150 g pga. Oligo. En portion indeholder dog kun 25 g spinat, men vær opmærksom på at nedsætte/udelade majs, hvis du er følsom for Oligo.
225 °C 20 minutter
225 °C 20 minutter