Salat med laks, ovnbagte kartofler, majs og popcorn
Lækker middagssalat, som børnene også kan lide.
Opskriften giver 5 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Laksen krydres efter smag, ryges eller steges, afkøles helt og deles i mindre bidder med en gaffel inden den blandes i salaten.
Kartoflerne renses eller skrælles, deles evt. i mindre bidder. Tørres i et klæde og kommes i en pose (frysepose), hæld ca. 2 spsk olivenolie og 1 tsk salt i og ryst godt. Fordeles på bagepapir og bages i ovn til de er sprøde ca 20-25 min.
Imens klargøres de øvrige ingredienser til salaten. Grøntsagerne skæres i mindre bidder. Majskernerne skæres af kolben og popkornene poppes.
Salaten samles i sidste øjeblik før serveringen.
Kan også laves med en rest kylling eller hvad du lige har.
Info low fodmap: majs er begrænset til 40 g. pga. Oligo og Polyoler. Spinat er begrænset til 150 g pga. Oligo. En portion indeholder dog kun 25 g spinat, men vær opmærksom på at nedsætte/udelade majs, hvis du er følsom for Oligo.