Salat med lun græskar med grønkål og quinoa
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl græskaret og skær top og bund af.
- Flæk græskaret på midten og fjern alle græskarkernerne.
- Skær græskaret i både med en tykkelse på ca. 1 cm.
- Pil løg og hvidløg og skær i kvarte.
- Bland løg, hvidløg og græskarstykkerne med olie og kom ud på en bageplade.
- Drys med salt og peber og bag af i ca. 45 minutter, eller indtil græskarstykkerne er møre og brune.
- Mens græskarstykkerne er i ovnen koges quinoaen.
- Skyl quinoaen og kog med 2 dl vand og en smule salt, indtil alt væden er fordampet.
- Skyl grønkålen, fjern stokken og hak fint.
- Bland kålet med olivenolie, citronsaft samt honning, og lad den trække lidt.
- Tørrist græskarkerne på en pande, indtil de er gyldne og let brune.
- Stil til side.
- Steg baconstykkerne af på panden, indtil de er sprøde.
- Bland alle ingredienser i en stor skål. Kan spises kold eller varm.