Salat med lun græskar med grønkål og quinoa
Indtastet 24. oktober 2016 af: Sofie
Ingredienser
100 | g | Grønkål, rå |
1 | dl | Quinoa |
300 | g | Hokkaido græskar |
4 | spsk | Rapsolie |
4 | spsk | Olivenolie |
2 | fed | Hvidløg, rå |
1 | tsk | Honning |
100 | g | Kalkunbacon |

Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl græskaret og skær top og bund af.
- Flæk græskaret på midten og fjern alle græskarkernerne.
- Skær græskaret i både med en tykkelse på ca. 1 cm.
- Pil løg og hvidløg og skær i kvarte.
- Bland løg, hvidløg og græskarstykkerne med olie og kom ud på en bageplade.
- Drys med salt og peber og bag af i ca. 45 minutter, eller indtil græskarstykkerne er møre og brune.
- Mens græskarstykkerne er i ovnen koges quinoaen.
- Skyl quinoaen og kog med 2 dl vand og en smule salt, indtil alt væden er fordampet.
- Skyl grønkålen, fjern stokken og hak fint.
- Bland kålet med olivenolie, citronsaft samt honning, og lad den trække lidt.
- Tørrist græskarkerne på en pande, indtil de er gyldne og let brune.
- Stil til side.
- Steg baconstykkerne af på panden, indtil de er sprøde.
- Bland alle ingredienser i en stor skål. Kan spises kold eller varm.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 821 kJ |
Kalorier | 196 kcal |
Fedt | 15 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | 8 g |
- flerumættede | 3 g |
Kulhydrater | 11 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 5 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |