Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Sandwichboller med rug og spelt

Luftige boller med rug og spelt

Indtastet 5. juli 2013 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt olivenolie, rugmel og speltmel (Speltmelet kan erstattes af andre meltyper).
Rør sammen i en røremaskine.
Tilsæt salt.
Tilsæt hvedemelet 1 dl ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke så den flyder for hurtigt ud.

Lad dejen hæve en times tid inden den formes til 9-12 boller. Flad bollerne ud og læg dem på en bageplade.
Lad bollerne hæve igen mens ovnen varmes op til 225 grader.
Bages ca. 15-18 minutter.
  225 °C   15 minutter

  225 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk