Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Sandwichbrød

Hjemmelavet sandwichbrød/toastbrød til madpakken eller skovturen

Indtastet 9. september 2012 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
20 g
0,5 ltr
1 spsk
3 tsk
2 dl
8 dl

Lun mælken og rør gæren ud heri.

Tilsæt salt og honning og rør melet i lidt efter lidt. Man kan blande forskellige slags mel, hvis man vil.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 1/2-2 timer.
Form dejen til et brød og vend den i olie. Læg dejen i en 3 liters sandwichform. Hvis du ikke har en form på 3 ltr, så del dejen i 2 og læg i almindelige forme.
en sandwichform med låg er en fordel, men med almindelige forme kan der lægges en bradepande over formene mens de er i ovnen.
Lad dejen hæve igen til dejen næsten når kanten af formene.
Læg en stor smurt bradepande ovenpå formene og tyng den ned med f.eks. en støbejernsgryde el. lign.
Sæt i ovnen og bag ca. 35 minutter ved 220 grader Celsius.
  220 °C   35 minutter

  220 °C   35 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk