Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Skildpadde cheesecake

Overdrevet lækker og tung kage, med skøn smag af chokolade og skildpaddekaramel. Det er ret nemt at spise sig til en mavepine, uden at fortryde...

Indtastet 6. marts 2016 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Bobedre.dk

Brownie:

Smelt chokolade og smør sammen, lad det afkøle lidt.

Pisk æg, sukker og vanille sammen.

Bland mel og salt sammen.

Vend chokolademassen i æggemassen og vend derefter mel i.

Bag i 20-25 min. ved 180 grader.

Brownien må gerne skvulpe lidt i midten, når den tages ud, da den skal være tæt og svampet. 

Afkøl kagen og skær evt. noget af toppen, så den bliver plan.

 

Karamelsovs:

Rør sukker og vand sammen i en tykbundet gryde ved middelvarme. 

Rør konstant til sukkeret er opløst og farven er gyldenbrun.

Tilsæt herefter fløde, gerne ad flere omgange.

Tag gryden af varmen og rør smør i. 

Smag til med salt og romaroma.

 

Cheesecake:

Rør flormelis ud i flødeosten til den er jævn.

Rør farin, karamelsovs, kanel og muskat i.

Vend tilsidst flødeskum i.

Fordel hen over den afkølede browniebund, der skal være placeret i formen.

Lad kagen sætte sig på køl nogle timer eller til dagen efter.

Temperer kagen ved at tage den ud af køl 15-20 min før servering.

 

Topping:

Pynt kagen med toppingen umiddelbart før servering. Enten pyntes hele kagen eller også skæres kagen ud i portionsanretninger og pyntes enkeltvis.

Jeg lavede en halv portion af denne chokoladesovs.

 

Low FODMAP info: Kagen her er en bombe for alle, men særligt for dem med fordøjelsesproblemer og bør derfor kun nydes i små stykker. Laktrasekapsler opløser lactose og kan købes i håndkøb på apoteket. Indholdet kan røres ud i ostemassen eller man kan indtage 1-2 kapsler før indtagelse af kagen.

  180 °C   20 minutter

  180 °C   20 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk