Skildpadde cheesecake
Overdrevet lækker og tung kage, med skøn smag af chokolade og skildpaddekaramel. Det er ret nemt at spise sig til en mavepine, uden at fortryde...
Opskriften giver 16 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Brownie:
Smelt chokolade og smør sammen, lad det afkøle lidt.
Pisk æg, sukker og vanille sammen.
Bland mel og salt sammen.
Vend chokolademassen i æggemassen og vend derefter mel i.
Bag i 20-25 min. ved 180 grader.
Brownien må gerne skvulpe lidt i midten, når den tages ud, da den skal være tæt og svampet.
Afkøl kagen og skær evt. noget af toppen, så den bliver plan.
Karamelsovs:
Rør sukker og vand sammen i en tykbundet gryde ved middelvarme.
Rør konstant til sukkeret er opløst og farven er gyldenbrun.
Tilsæt herefter fløde, gerne ad flere omgange.
Tag gryden af varmen og rør smør i.
Smag til med salt og romaroma.
Cheesecake:
Rør flormelis ud i flødeosten til den er jævn.
Rør farin, karamelsovs, kanel og muskat i.
Vend tilsidst flødeskum i.
Fordel hen over den afkølede browniebund, der skal være placeret i formen.
Lad kagen sætte sig på køl nogle timer eller til dagen efter.
Temperer kagen ved at tage den ud af køl 15-20 min før servering.
Topping:
Pynt kagen med toppingen umiddelbart før servering. Enten pyntes hele kagen eller også skæres kagen ud i portionsanretninger og pyntes enkeltvis.
Jeg lavede en halv portion af denne chokoladesovs.
Low FODMAP info: Kagen her er en bombe for alle, men særligt for dem med fordøjelsesproblemer og bør derfor kun nydes i små stykker. Laktrasekapsler opløser lactose og kan købes i håndkøb på apoteket. Indholdet kan røres ud i ostemassen eller man kan indtage 1-2 kapsler før indtagelse af kagen.