Skumfiduser
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Læg husblassene i blød i koldt vand. 34g svarer til 20 blade husblas.
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.
Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)
Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet.
Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.
Jeg pisker ca. et kvarter ved næsthøjeste indstilling.
Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen.
Lad den køle af til det er helt koldt.
Vend den evt. ud på et bord og skær eller klip den i passende størrelser.