Spaghetti Carbonara
Nem ret der smager godt

Ingredienser
400 | g | Spaghetti, kogt "Al dente" |
1 | pakke | Bacon eller Pancetta |
2 | fed | Hvidløg, rå |
2 | stk | pasteuriserede æg |
lidt smør til stegning | ||
2 | håndfulde | revet Parmesan og/eller Pecorino ost |
salt og rigeligt peber | ||
Evt. 1 dl fløde |

Bacon skæres i tern (eller mindre stykker, hvis du bruger skiveskåret bacon), og svitses sammen med hvidløgsfedet til hvidløgsfedet bliver brunt. Tag hvidløgsfedet op, og svits baconen til den er gylden.
Kog spaghettien "al dente" og bland den med baconen.
Tilsæt æggene og halvdelen af osten, samt godt med peber. Bland det hele godt. Ønsker man at lave den mere traditionelle danske version, tilsættes også lidt fløde, så man får en mere cremet ret.
Tilsæt resten af osten, bland rundt og smag til med salt og peber inden servering.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 801 kJ |
Kalorier | 191 kcal |
Fedt | 9 g |
- mættede | 4 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 17 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 12 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portioner (177,25 g)