Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Speltboller i pose 1

Lækre og meget nemme boller, hvor dejen æltes i pose, koldhæver natten over, formes, bages og vupti, ingen opvask! En grovbolle der mætter som rugbrød.

Indtastet 12. februar 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kog havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl vand. Jeg koger det i tallerkenen i microovnen, 2 min fuld effekt. Men den kan selvfølgelig også koges sammen i en gryde.

Imens hældes 1 spsk. olie i en stor frysepose (8 eller 11 ltr.). 

Grøden køles lidt med 1dl vand og hældes over i posen, sammen med endnu 1 dl vand.

1 dl vand kommes i den varme tallerken eller gryde og gæren opløses heri,  (tjek at vandet ikke er for varmt).

Derefter hældes den i posen, tjek også at havregrødsblandingen ikke er for varm. Hæld derefter majsmel, salt, ahornsirup, og FiberHusk i posen og bland indholdet godt. Tilsæt speltmel og bland igen til dejen er ensartet. Luk posen i toppen med en klemme eller lign. og lad den hæve i køleskabet natten over.

Næste dag klippes posen op og dejen hakkes ud med en spartel eller formes med våde hænder.

Bollerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader 20-25 min. 

Jeg bruger 2 bradepander vendt mod hinanden, som varmes op sammen med ovnen. Med en pizzaspade, sætter jeg bollerne med bagepapir, direkte i den brandvarme bradepande og sætter den anden på som låg. Her bages de 15-20 min og derefter 5-10 min uden den øverste bradepande.

De kan selvfølgelig også bages på en alm. bageplade, så er de færdige efter ca. 20 min.  

Lækre boller som hele familien kunne lide.

  250 °C   20 minutter

  250 °C   20 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk