Speltboller i pose 2

Endnu en lækker opskrift på de supernemme boller i pose. Denne version er lidt lysere og meget luftigere, selvom fuldkornsprocenten er ganske høj.

Indtastet af:

Opskriften giver 9 boller

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Kog havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl vand. Jeg koger det i tallerkenen i microovnen, 2 min fuld effekt. Men den kan selvfølgelig også koges sammen i en gryde.

Imens hældes 1 spsk. olie i en stor frysepose (8 eller 11 ltr.). 

Grøden køles lidt med 1dl vand og hældes over i posen, sammen med endnu 1 dl vand.

1 dl vand kommes i den varme tallerken eller gryde og gæren opløses heri,  (tjek at vandet ikke er for varmt).

Derefter hældes den i posen, tjek også at havregrødsblandingen ikke er for varm. Hæld derefter fuldkornsspeltmel, salt, ahornsirup, og FiberHusk i posen og bland indholdet godt. Tilsæt speltmel og bland igen til dejen er ensartet. Luk posen i toppen med en klemme eller lign. og lad den hæve i køleskabet natten over.

Næste dag klippes posen op og dejen hakkes ud med en spartel eller formes med våde hænder.

Bollerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader 20-25 min. 

Jeg bruger 2 bradepander vendt mod hinanden, som varmes op sammen med ovnen. Med en pizzaspade, sætter jeg bollerne med bagepapir, direkte i den brandvarme bradepande og sætter den anden på som låg. Her bages de 15-20 min og derefter 5-10 min uden den øverste bradepande.

De kan selvfølgelig også bages på en alm. bageplade, så er de færdige efter ca. 20 min.  

Lækre boller som hele familien er vilde med.

  250°   20 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk