Speltboller i pose 2
Endnu en lækker opskrift på de supernemme boller i pose. Denne version er lidt lysere og meget luftigere, selvom fuldkornsprocenten er ganske høj.
Opskriften giver 9 boller
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Kog havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl vand. Jeg koger det i tallerkenen i microovnen, 2 min fuld effekt. Men den kan selvfølgelig også koges sammen i en gryde.
Imens hældes 1 spsk. olie i en stor frysepose (8 eller 11 ltr.).
Grøden køles lidt med 1dl vand og hældes over i posen, sammen med endnu 1 dl vand.
1 dl vand kommes i den varme tallerken eller gryde og gæren opløses heri, (tjek at vandet ikke er for varmt).
Derefter hældes den i posen, tjek også at havregrødsblandingen ikke er for varm. Hæld derefter fuldkornsspeltmel, salt, ahornsirup, og FiberHusk i posen og bland indholdet godt. Tilsæt speltmel og bland igen til dejen er ensartet. Luk posen i toppen med en klemme eller lign. og lad den hæve i køleskabet natten over.
Næste dag klippes posen op og dejen hakkes ud med en spartel eller formes med våde hænder.
Bollerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader 20-25 min.
Jeg bruger 2 bradepander vendt mod hinanden, som varmes op sammen med ovnen. Med en pizzaspade, sætter jeg bollerne med bagepapir, direkte i den brandvarme bradepande og sætter den anden på som låg. Her bages de 15-20 min og derefter 5-10 min uden den øverste bradepande.
De kan selvfølgelig også bages på en alm. bageplade, så er de færdige efter ca. 20 min.
Lækre boller som hele familien er vilde med.