Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Speltboller til fødselsdage og lign.

De her lyse boller bliver superluftige og lette, samtidig har de en lækker saftig krumme. Jeg tror faktisk, det er de lækreste boller, jeg nogensinde har smagt.

Indtastet 16. februar 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Lun vandet og opløs gæren heri.

Blend bananerne og hæld i gærblandingen, sammen med fiberhusk, ahornsirup, salt, kanel, vanillepulver og kardemomme. Bland det godt sammen og tilsæt speltmel lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine og ælt godt i 10-15 min.

Hæver til dobbelt størrelse, ca. 40 min.

Formes til 20 boller, enten med våde hænder, olierede hænder eller et par olierede spartler.

Efterhæver ca. 30 min. Ovnen varmes op til 200 grader.

Pensel bollerne med æggestrygelse, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min.

Fif: den samme dej kan bruges til speltsnurrer, som du også kan finde på opskriftsamleren. Brug evt. lidt over halvdelen af dejen til 12 boller, og bag 12 lækre speltsnurrer af resten (ca. 800 g til boller og 600 g til snurrer).

  200 °C   20 minutter

  200 °C   20 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk