Speltkiks
Sprøde og lækre
Opskriften giver 32 kiks
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Hæld de tørre ingredienser i en skål eller en frysepose på 4 liter og bland det godt sammen. Det ene æg lægges til side til pensling. Tilsæt derefter resten af de våde ingredienser og rør/ ælt det godt sammen til dejen er smidig og ensartet - ikke længere, så bliver de sprødest.
Dejen hviler 2-3 timer tildækket ved stuetemperatur.
Del dejen i 2 og rul dem ud mellem 2 stykker bagepapir. Skær dem ud til 16 stk. Det er nemmest med pizzahjul.
Pensel kiksene med sammenpisket æg og drys lidt smuldret flagesalt på. Prik dem med en gaffel.
Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. Hold godt øje med dem, da de meget pludseligt tager farve til sig. Det kan være nødvendigt at tage nogle kiks ud før andre, hvis din ovn bager uens.
Køles helt af og gemmes i tætsluttende dåse.