Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Speltkiks

Sprøde og lækre

Indtastet 27. maj 2013 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Hæld de tørre ingredienser i en skål eller en frysepose på 4 liter og bland det godt sammen. Det ene æg lægges til side til pensling. Tilsæt derefter resten af de våde ingredienser og rør/ ælt det godt sammen til dejen er smidig og ensartet - ikke længere, så bliver de sprødest.

Dejen hviler 2-3 timer tildækket ved stuetemperatur.

Del dejen i 2 og rul dem ud mellem 2 stykker bagepapir. Skær dem ud til 16 stk. Det er nemmest med pizzahjul.

Pensel kiksene med sammenpisket æg og drys lidt smuldret flagesalt på. Prik dem med en gaffel.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. Hold godt øje med dem, da de meget pludseligt tager farve til sig. Det kan være nødvendigt at tage nogle kiks ud før andre, hvis din ovn bager uens.

Køles helt af og gemmes i tætsluttende dåse.

  200 °C   10 minutter

  200 °C   10 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk