Speltsnurrer
Superlækre og luftige snurrer. Med dejlig fyld af karamelliseret banan og kanel. De smager mere syndige, end de er. Evt. kan du bage speltboller af halvdelen.
Opskriften giver 32 Speltsnurrer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Lun vandet og opløs gæren heri.
Blend bananerne og hæld i gærblandingen, sammen med fiberhusk, ahornsirup, salt, kanel, vanillepulver og kardemomme. Bland det godt sammen og tilsæt speltmel lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine og ælt godt i 10-15 min.
Del dejen i 2 og kom hver halvdel i en olieret frysepose på 11 ltr.
Hæver til dobbelt størrelse, ca. 40 min.
Imens laves remoncen. Blend banan, kanel, farin, rørsukker og smør sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud inde i posen til passende størrelse. Klip posen op. Smør halvdelen af remoncen på. Fold øverste trediedel af dejen ind over og derefter nederste trediedel. Del dejen i 16 stykker. Tag fat i et stykke og sno det mellem fingrene. Hæft snoningen, som når du laver en knude, men træk kun lige enden ind. Gentag med den anden pose dej.
Efterhæver ca. 30 min. Ovnen varmes op til 200 grader.
Pensel snurrerne med æggestrygelse, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min.
Fif: den samme dej kan bruges til speltboller. Brug evt. lidt over halvdelen af dejen til 12 boller, og bag 12 lækre speltsnurrer af resten (ca. 800 g dej til boller og 600 g til snurrer). Husk kun at lave halv remonce, hvis du også bager boller af dejen.