Sprøde rundstykker
Her er en opskrift på rigtige, sprøde rundstykker og ikke bare morgenboller...
Opskriften giver 18 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Eftermiddag:
Rør gær ud i lunt vand og bland med fuldkornsmelet. Dæk til og lad det hvile nogle timer.
Aften:
Smelt smørret og lun vandet. Rør gæren ud, når væsken er lillefingervarm.
Bland med fordejen, tilsæt salt og fint mel. Ælt dejen godt, gerne på røremaskine til den danner en glat kugle. Dæk til og lad hæve natten over i køleskab.
Form rundstykker og sæt på bagepapir. 80 g. dej giver 18 stk. og et rundstykke på størrelse med dem man køber på frost, 95 g. svarer til et stort rundstykke.
Sæt bagepladerne i en kold ovn. Put en bradepande i bunden og fyld den med kogende vand, luk ovnen og lad det hæve 30 min.
Tag bagepladerne ud igen.
Varm hurtigt ovnen op til 250 g. varmluft.
Rør imens ægget sammen med vand og pensl dejen. Drys med birkes.
Sæt 1 plade i den varme ovn, hæld straks efter 1 dl. vand i bunden af ovnen og giv dem 5 min på 250 g. varmluft. Sæt derefter ned til 200 g. uden varmluft i ca. 15 min ( hvis din ovn ikke bager jævnt ved varmluft, for ellers kan du bare bruge det og bage begge plader)
Sæt rundstykkerne til afkøling på en rist. Hvis du vil nyde dem med det samme, så skær dem gerne over, så er den sprøde skorpe bedst.
De kan bages i forvejen og varmes op før servering.
Du kan nøjes med, at bage de rundstykker der er brug for og gemme resten af dejen til næste morgen, eller bage flutes af den.