Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Sprøde rundstykker

Her er en opskrift på rigtige, sprøde rundstykker og ikke bare morgenboller...

Indtastet 17. april 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Inspiration fra tantesød.dk

Eftermiddag:

Rør gær ud i lunt vand og bland med fuldkornsmelet. Dæk til og lad det hvile nogle timer.

Aften:

Smelt smørret og lun vandet. Rør gæren ud, når væsken er lillefingervarm.

Bland med fordejen, tilsæt salt og fint mel. Ælt dejen godt, gerne på røremaskine til den danner en glat kugle. Dæk til og lad hæve natten over i køleskab.

Form rundstykker og sæt på bagepapir. 80 g. dej giver 18 stk. og et rundstykke på størrelse med dem man køber på frost, 95 g. svarer til et stort rundstykke. 

Sæt bagepladerne i en kold ovn. Put en bradepande i bunden og fyld den med kogende vand, luk ovnen og lad det hæve 30 min.

Tag bagepladerne ud igen.

Varm hurtigt ovnen op til 250 g. varmluft.

Rør imens ægget sammen med vand og pensl dejen. Drys med birkes.

Sæt 1 plade i den varme ovn, hæld straks efter 1 dl. vand i bunden af ovnen og giv dem 5 min på 250 g. varmluft. Sæt derefter ned til 200 g. uden varmluft  i ca. 15 min ( hvis din ovn ikke bager jævnt ved varmluft, for ellers kan du bare bruge det og bage begge plader)

Sæt rundstykkerne til afkøling på en rist. Hvis du vil nyde dem med det samme, så skær dem gerne over, så er den sprøde skorpe bedst. 

De kan bages i forvejen og varmes op før servering. 

Du kan nøjes med, at bage de rundstykker der er brug for og gemme resten af dejen til næste morgen, eller bage flutes af den.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk