Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Sprøde speltflutes

Kraftfulde flutes med smagsnoter og sprødhed fra øl.

Indtastet 13. januar 2015 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Inspiration fra lonekjaer.dk
Opskriften giver:
Ingredienser
2 dl
10 g
1 dl
1 tsk
2 spsk
350 g
Brug gerne en karakterfyldt øl, som porter eller lign. hvidtøl kan også bruges.
 
Rør gæren ud i øllen.
 
Tilsæt yoghurt nat. (kan erstattes med mælk eller andet mælkeprodukt)
 
Tilsæt sirup og salt (evt. 1 tsk. lakridspulver, hvis du bruger alm. sirup)
 
Hæld melet i lidt ad gangen ( 1/3 kan udskiftes med groft)
Ælt dejen 15 min på røremaskine eller til den har samlet sig til en rund, glat kugle.
 
Dejen skal nu på køl natten over. Jeg bruger gerne en frysepose på 8 liter, smurt med lidt oliven olie. Dagen efter klippes posen op og kan bruges som underlag, mens flutene formes.
 
En form til flutes smøres med olie og drysses med mel. Flutene placeres i formen, har man brugt en pose, klippes den op i tre, så kan de nemt flyttes over.
 
Efterhæver 30 min. Pensles med vand. Ridses og drysses med lidt mel.
 
Hvis du har 2 bradepander i ovnens størrelse, sættes de i ovnen og opvarmes til 240 g. varmluft. Flutene bages imellem de to bradepander vendt mod hinanden, sæt gerne 2 ramekinskåle med kogende vand ind sammen med. Efter 20 min. fjernes den øverste bradepande og evt. skal de have 5 min mere, men sæt temp. ned til 200 g. varmluft.
 
Alternativ kan være, at bage dem ved 225 g. varmluft i ca. 15 min. som den oprindelige opskrift. Men hold godt øje, i min ovn blev overfladen for hurtig mørk. Måske det er bedre, at droppe varmluften.
 
  225 °C   15 minutter

  225 °C   15 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 999 kJ
Kalorier 236 kcal
Fedt < 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede -
Kulhydrater 45 g
- heraf sukker -
Kostfibre 4 g
Protein 9 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Flutes (204 g)

kJ 2036
24 %
kcal 482
24 %
Fedt 2 g
2 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk