Sprøde speltflutes
Kraftfulde flutes med smagsnoter og sprødhed fra øl.
Opskriften giver 3 Flutes
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Brug gerne en karakterfyldt øl, som porter eller lign. hvidtøl kan også bruges.
Rør gæren ud i øllen.
Tilsæt yoghurt nat. (kan erstattes med mælk eller andet mælkeprodukt)
Tilsæt sirup og salt (evt. 1 tsk. lakridspulver, hvis du bruger alm. sirup)
Hæld melet i lidt ad gangen ( 1/3 kan udskiftes med groft)
Ælt dejen 15 min på røremaskine eller til den har samlet sig til en rund, glat kugle.
Dejen skal nu på køl natten over. Jeg bruger gerne en frysepose på 8 liter, smurt med lidt oliven olie. Dagen efter klippes posen op og kan bruges som underlag, mens flutene formes.
En form til flutes smøres med olie og drysses med mel. Flutene placeres i formen, har man brugt en pose, klippes den op i tre, så kan de nemt flyttes over.
Efterhæver 30 min. Pensles med vand. Ridses og drysses med lidt mel.
Hvis du har 2 bradepander i ovnens størrelse, sættes de i ovnen og opvarmes til 240 g. varmluft. Flutene bages imellem de to bradepander vendt mod hinanden, sæt gerne 2 ramekinskåle med kogende vand ind sammen med. Efter 20 min. fjernes den øverste bradepande og evt. skal de have 5 min mere, men sæt temp. ned til 200 g. varmluft.
Alternativ kan være, at bage dem ved 225 g. varmluft i ca. 15 min. som den oprindelige opskrift. Men hold godt øje, i min ovn blev overfladen for hurtig mørk. Måske det er bedre, at droppe varmluften.