Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Stegt flæsk med persillesovs

Så blev Danmarks Nationalret fundet. Og igen er det Stegt flæsk med persillesovs

Indtastet 20. november 2014 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
400 g
1 kg
Sovsen
25 g
3 spsk
3 dl
1 bundt
Flæsket kan tilberedes på en pande eller i ovnen.
 
På pande:
 
Bank flæskeskiverne fladere med bagsiden af en lokkekniv.
Varm panden op og steg på begge sider til skiverne er gyldne. Brug evt et stænklåg, eller steg udendørs hvis du har mulighed for det.
Drys med salt inden servering.
 
I ovnen:
 
Læg skiver af flæsk på en rist i en bradepande. Sæt bradepanden i en rille i øverste halvdel af ovnen ved 225 grader.
Når flæskeskiverne er gyldne vendes de og steges færdigt på den anden side.
Drys godt med salt på til sidst.
 
I mellemtiden koges kartoflerne.
 
Sovsen:
Smelt smørret i en kasserolle og lad det bruse af. Tag kasserollen af varmen og tilsæt melet. Rør grundigt til melet er blandet godt med smørret.
Sæt kasserollen tilbage på varmen og tilsæt mælken i små portioner.
Rør i sovsen hele tiden, da det brænder nemt på.
Bring sovsen i kog inden du tilsætter mere mælk.
Til sidst småkoges saucen i et par minutter inden den smages til med salt og peber, samt masser af persille.
  225 °C   30 minutter

  225 °C   30 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk