Stegt flæsk med persillesovs
Så blev Danmarks Nationalret fundet. Og igen er det Stegt flæsk med persillesovs
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Flæsket kan tilberedes på en pande eller i ovnen.
På pande:
Bank flæskeskiverne fladere med bagsiden af en lokkekniv.
Varm panden op og steg på begge sider til skiverne er gyldne. Brug evt et stænklåg, eller steg udendørs hvis du har mulighed for det.
Drys med salt inden servering.
I ovnen:
Læg skiver af flæsk på en rist i en bradepande. Sæt bradepanden i en rille i øverste halvdel af ovnen ved 225 grader.
Når flæskeskiverne er gyldne vendes de og steges færdigt på den anden side.
Drys godt med salt på til sidst.
I mellemtiden koges kartoflerne.
Sovsen:
Smelt smørret i en kasserolle og lad det bruse af. Tag kasserollen af varmen og tilsæt melet. Rør grundigt til melet er blandet godt med smørret.
Sæt kasserollen tilbage på varmen og tilsæt mælken i små portioner.
Rør i sovsen hele tiden, da det brænder nemt på.
Bring sovsen i kog inden du tilsætter mere mælk.
Til sidst småkoges saucen i et par minutter inden den smages til med salt og peber, samt masser af persille.