Surdejsbrød
Smagfuldt og saftigt
Indtastet 21. september 2013 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
1. Dag | ||
100 | g | Rugmel |
100 | g | Hvedemel |
2 | spsk | Surdej |
2 | dl | Vand |
2. Dag | ||
200 | g | Durummel, fuldkorns |
200 | g | Hvedemel |
1 | spsk | Fiberhusk |
4 | dl | Vand |
1,5 | tsk | Salt, f.eks. Il Fornaya |
2 | tsk | Flydende honning |

1. Dag røres ingredienserne sammen til en fordej. Den dækkes med med et klæde og hviler til dagen efter.
220 °C 30 minutter
2. Dag hældes fordejen i en røremaskine med de øvrige ingredienser og æltes ca. 15 min. Tilføj evt. mere mel.
Hæld mel på et bord. Ælt og form dejen til en kugle. Lad den hæve i en meldrysset hævekurv eller skål. Vend den forsigtigt ud på en plade med bagepapir når den er hævet færdig efter 1-2 timer.
Bages midt i ovnen ved 220 grader i 30-40 min. Til det lyder hult når du banker under bunden.
Fif: Fiberhusk kan erstattes med havregryn eller mere mel.
220 °C 30 minutter
220 °C 30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 868 kJ |
Kalorier | 207 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 44 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 6 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Stort brød (1.087,5 g)
kJ 9436
113 %
kcal 2253
113 %
Fedt 11 g
16 %