Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Taco tærte

Lækker krydret og sprød tærte, som alle vil kunne lide. Perfekt til en buffet, hvor glutenallergikere og LCHFére spiser med.

Indtastet 22. januar 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde frk.sveske/madbanditten, dog ændret i min udgave
Opskriften giver:
Ingredienser
1 dl
1 dl
1 drys
0,5 tsk
40 g
1 stk
Fyld:
300 g
3 stk
1 spsk
1 stk
1 fed
1 spsk
1 tsk
3 g
0,5 tsk
0,5 tsk
1,5 g
1 tsk
1 drys
Æggemasse:
2 stk
0,75 dl
Topping:
200 g

Tænd ovnen på 180 grader.

Kværn mandler og sesamfrø til mel. Smulder det eller hak det i en foodprocesser eller lign. sammen med Fiberhusk, salt og smør. (Fiberhusk kan erstattes af andet f.eks. mel der kan suge/samle dejen lidt)

Saml tilsidst dejen med 1 lille æg.

Pres dejen ud i en lille smurt tærte-eller springform (20-22 cm Ø).

Forbag bunden 10 min.

 

 

Tilbered fyldet imens:

Smelt smørret i en pande, svits løg, hvidløg og derefter oksekød. Lad det simre. Imens renses og hakkes peberfrugterne. Jeg brugte 3 små, slanke snackpeber, hvis du bruger 1 alm. peber er det nok med 1-2 stk afhængig af størrelse.

Kom perberfrugt og krydderier i og lad simre kort.

Kom fyldet op i den forbagt tærtebund.

Pisk æggemassen sammen og hæld det over.

Fordel osten over tærten.

Bag tærten igen ca. 25 min. til osten er gylden og æggemassen har sat sig.

 

Server med en god salat og evt. dit yndlings tex mex tilbehør; guacamole, salsa, jalapenjos, cremefraiche...

  200 °C   35 minutter

  200 °C   35 minutter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 960 kJ
Kalorier 230 kcal
Fedt 16 g
- mættede 6 g
- enkeltumættede 5 g
- flerumættede 1 g
Kulhydrater 4 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre 2 g
Protein 16 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)

Ved indtagelse af 1 Stykker (116,319 g)

kJ 1117
13 %
kcal 267
13 %
Fedt 19 g
27 %
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk