Tærtedej genvejs opskrift
Opskriften giver 7 Små tærter eller 1 stor
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Hæld alle de tørre ingredienser i en foodprocessor eller mini hakker og hak det sammen med smørret. Saml hurtigt dejen med ægget.
Fyld en stor spsk. dej i hver form og tryk den jævnt ud i formen. Pas på kanten mellem bund og sider ikke bliver for tyk.
Prik bunden med en gaffel. Lad den evt. hvile på køl hvis der er tid, det er ikke nødvendigt.
Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 14-15 min.
Køl af og fyld dem så med lækre sager, f.eks:
Citronmousse, flødeskumstoppe.
3 tsk. Lemoncurd og marengstoppe, grillet kortvarigt i ovnen.
Nutellamousse, flødeskumstoppe.
2 tsk. Nutella (gerne hjemmelavet), jordbær friske eller frosne, 2-3 tsk ribsgele. Server flødeskum til.
Klassisk jorbærtærte med marcipanremonce, konditorcreme og gele.
Eller prøv med andre bær.
Har du en favorit?
Fif: tærtebundene kan bages i god tid og opbevares i kagedåse til de skal fyldes og serveres. Hvis de har mistet sprødheden kan de bages et par min. igen inden de skal bruges.
De kan også bages med marcipanremonce og pensles med chokolade og så gemmes et par dage.