Tunesiske kaffebrød
Indtastet 9. august 2014 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
150 | g | Speltmel |
0,5 | tsk | Bagepulver |
0,25 | tsk | Vanille, pulver |
40 | g | Sukker |
75 | g | Smør, saltet |
1 | stk | Æg |
Fyld: | ||
40 | g | Marcipan |
40 | g | Smør, saltet |
25 | g | Sukker |
1 | spsk | God cacao, f.eks Valrhona |
0,5 | tsk | Kaffe instant pulver |
Pensling og pynt: | ||
0,25 | stk | Æg |
1 | spsk | Perlesukker eller groft rørsukker |

Bland de tørre ingredienser, det kan med fordel være i en minihakker eller foodprocessor.
Bland smørret i, så det er helt fordelt i melblandingen. Saml dejen hurtigt med ægget, den skal ikke æltes.
Kom dejen i en stor frysepose og læg den på køl i en halv time.
Lav fyldet imens. Alle ingredienserne blandes sammen til en jævn remonce.
Rul dejen tyndt ud inde i fryseposen til en firkant. Klip posen op, så den danner et underlag. Del dejen en gang på den ene led og fire gange på den anden led.
Fordel remoncen i en klat på midten af hvert stykke. Fold fra den lange led begge sider af dejen ind over midten. Læg stykkerne over på en bageplade med bagepapir. Klem kanterne sammen med en gaffel.
Pensel kagerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker e.lign.
Bages ved 200 grader midt i ovnen i ca. 12 min, eller til de er gyldne.
200 °C 12 minutter
200 °C 12 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 2098 kJ |
Kalorier | 500 kcal |
Fedt | 29 g |
- mættede | 16 g |
- enkeltumættede | 9 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 52 g |
- heraf sukker | 23 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 9 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (50,022 g)
kJ 1049
13 %
kcal 250
13 %
Fedt 14 g
20 %