"Verdens bedste brød"

Ihvertfald et af de nemmeste, da det ikke skal æltes

Indtastet af:
Kilde: Jim Lahey, New York (opskriften er ændret i forhold til kilden)

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Gær på størrelse med en ært blandes i koldt vand. Mel og salt tilsættes og det hele røres sammen med en grydeske til der ikke er melklumper. 

Overdækkes med husholdningsfilm og hæver mindst 12 timer. På et meldrysset bord hældes dejen ud og foldes 4-6 gange.Dejen lægges i et oliesmurt fad og hæver yderligere 2 timer. 
En støbejernsgryde eller Römertopf stilles i ovnen. Der tændes på 250 grader. 
Når ovnen er varmet op hældes dejen forsigtig i gryden/Römertopfen og der lægges låg på. 
Bages nu i 30 minutter. Tag låget af og bag videre i 15 minutter ved 220 grader.

  250°   45 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk