Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

"Verdens bedste brød"

Ihvertfald et af de nemmeste, da det ikke skal æltes

Indtastet 11. oktober 2011 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Jim Lahey, New York (opskriften er ændret i forhold til kilden)
Opskriften giver:
Ingredienser
1 ærtstørrelse
5 dl
10 dl
2,5 tsk

Gær på størrelse med en ært blandes i koldt vand. Mel og salt tilsættes og det hele røres sammen med en grydeske til der ikke er melklumper. 

Overdækkes med husholdningsfilm og hæver mindst 12 timer. På et meldrysset bord hældes dejen ud og foldes 4-6 gange.Dejen lægges i et oliesmurt fad og hæver yderligere 2 timer. 
En støbejernsgryde eller Römertopf stilles i ovnen. Der tændes på 250 grader. 
Når ovnen er varmet op hældes dejen forsigtig i gryden/Römertopfen og der lægges låg på. 
Bages nu i 30 minutter. Tag låget af og bag videre i 15 minutter ved 220 grader.

  250 °C   45 minutter

  250 °C   45 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk