"Verdens bedste brød"
Ihvertfald et af de nemmeste, da det ikke skal æltes

Ingredienser
1 | ærtstørrelse | gær |
5 | dl | vand |
10 | dl | Hvedemel |
2,5 | tsk | salt |

Gær på størrelse med en ært blandes i koldt vand. Mel og salt tilsættes og det hele røres sammen med en grydeske til der ikke er melklumper.
Overdækkes med husholdningsfilm og hæver mindst 12 timer. På et meldrysset bord hældes dejen ud og foldes 4-6 gange.Dejen lægges i et oliesmurt fad og hæver yderligere 2 timer.
En støbejernsgryde eller Römertopf stilles i ovnen. Der tændes på 250 grader.
Når ovnen er varmet op hældes dejen forsigtig i gryden/Römertopfen og der lægges låg på.
Bages nu i 30 minutter. Tag låget af og bag videre i 15 minutter ved 220 grader.
250 °C 45 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 923 kJ |
Kalorier | 221 kcal |
Fedt | 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 47 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 2 g |
Protein | 6 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 brød (976 g)