Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Viking-gryde med svinemørbrad. Den originale fra Viking Bøfhus

Den originale Viking-gryde fra Restaurant Viking i Århus (det senere Viking Bøfhus)

Indtastet 23. oktober 2011 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Artikel i Århus Stiftstidende om det gamle Viking Bøfhus i Århus
Smør brunes i en tykbundet gryde. 
Karry tilsættes og brunes til det ryger let. Tilsæt så paprika og kort efter de finthakkede løg. Når løgene er næsten møre, tilsættes mel. Det bages godt igennem. 
Tilsæt så ret varm mælk og bag det hele op, så der opnås en vælling-konsistens. 
Tilsæt derefter tomatpasta, finthakkede hvidløg, fløde samt salt og peber. 
Saucen holdes varm - eventuelt i vandbad. Den må under ingen omstændigheder koge! 
Kødes befries for sener, flækkes på langs tre-fire gange og skæres på tværs i passende strimler ( 1 x 4 cm). 
Kødstrimlerne lynsteges i brunet smør - ikke for meget ad gangen. Kødes må kun steges, som man ville stege en engelsk bøf. Altså: Kom ikke for meget kød på panden ad gangen. 
Det lynstegte kød væltes i den varme sauce, hvor det hviler” i ca. 20 minutter, så det afgiver smag til saucen. Det må endelig ikke komme i kog, kun holdes varm. 
Til slut tilsættes whisky efter smag. 
Retten serveres med hjemmelavede pommes frites. 
Tilbehør kan være porre- og rødbedestrimler, ristet i honning.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk