Yoghurt kanelkage
En kage for os der elsker kanel, med kanel på toppen og i midten af kagen. Svampet udgave af en sandkage, som evt kunne tilsættes æblestykker også...
Opskriften giver 20 Smalle stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Dejen bliver mest luftig af at blive rørt i røremaskine. Smørret piskes godt med sukkeret i 4-5 min. Æggene piskes i 1 ad gangen. Vanillepulver tilsættes og derefter yoghurt, røres ca. 1 min. Bland bagepulver i melet og tilsæt, rør på lav hastighed, kun til det lige er fordelt.
Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform 22 cm Ø. Hvis du tilsætter æbletern skal den være større.
Alle ingredienser til kaneldrys smuldres sammen og godt halvdelen drysses over dejen i springformen. Den sidste dej hældes ovenpå og toppes med det sidste kaneldrys.
Kagen bages på 2. nederste rille i ovnen, ved 180 grader i 50-60 min. Stik med grilspyd eller lign. når der ikke hænger dej ved er den færdig. Kagen skal nok bage længere, hvis der er tilsat æblestykker og toppen skal evt. dækkes med stanniol, for at den ikke bliver brændt.
Skær i smalle stykker, da kagen er meget høj.