Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Yoghurt kanelkage

En kage for os der elsker kanel, med kanel på toppen og i midten af kagen. Svampet udgave af en sandkage, som evt kunne tilsættes æblestykker også...

Indtastet 1. juni 2014 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Trine, bageglad.dk

Dejen bliver mest luftig af at blive rørt i røremaskine. Smørret piskes godt med sukkeret i 4-5 min. Æggene piskes i 1 ad gangen. Vanillepulver tilsættes og derefter yoghurt, røres ca. 1 min. Bland bagepulver i melet og tilsæt, rør på lav hastighed, kun til det lige er fordelt.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform 22 cm Ø. Hvis du tilsætter æbletern skal den være større.

Alle ingredienser til kaneldrys smuldres sammen og godt halvdelen drysses over dejen i springformen. Den sidste dej hældes ovenpå og toppes med det sidste kaneldrys.

Kagen bages på 2. nederste rille i ovnen, ved 180 grader i 50-60 min. Stik med grilspyd eller lign. når der ikke hænger dej ved er den færdig. Kagen skal nok bage længere, hvis der er tilsat æblestykker og toppen skal evt. dækkes med stanniol, for at den ikke bliver brændt.

Skær i smalle stykker, da kagen er meget høj.

 

  180 °C   50 minutter

  180 °C   50 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk