Æblesmør
Krydret æblemarmelade - der også kan laves af umodne nedfaldsæbler
Indtastet 12. august 2012 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
| 2 | kg | Æbler, evt. umodne nedfaldsæbler |
| 3 | dl | Vand |
| 100 | g | Rørsukker |
| 200 | g | Mørk muscovado sukker eller brun farin |
| 1 | tsk | Kanel |
| 1 | tsk | Ingefær, stødt |
| 1 | tsk | Nelliker |
| 1 | tsk | Allehånde, stødt |
| 1 | stk | Citron, saft og finrevet skal |

Æblerne skylles og skæres i grove tern. Kommes i en tykbundet gryde med skræl og kernehus, men evt. urenheder fjernes. Koges ved svag varme i 30-40 min. til æblerne er helt udkogte. Pureres derefter gennem en sigte, lidt ad gangen.
Simrer igen ved svag varme med sukker, krydderier og citron, ca. 30-40 min. eller til det er en tyk mos.
Hældes på skoldede glas og gemmes på køl, evt. kan noget af portionen fryses for længere holdbarhed.
Kan spises på brød i stedet for smør, i sandwich, som marmelade, i bagværk, lagkager, eller som tilbehør til vildtretter.
| Næringsindhold pr. 100 g | |
| Energi | 523 kJ |
| Kalorier | 125 kcal |
| Fedt | < 1 g |
| - mættede | < 1 g |
| - enkeltumættede | < 1 g |
| - flerumættede | < 1 g |
| Kulhydrater | 30 g |
| - heraf sukker | 12 g |
| Kostfibre | < 1 g |
| Protein | < 1 g |
| Salt | < 1 g |
| Anslåede værdier | |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 glas (600 g)
kJ 3135
37 %
kcal 749
37 %
Fedt 2 g
3 %